Pogledajte novi teaser nasljednika Enza

INTERNETOM je počeo kružiti još jedan najavni teaser zamjene za Enzo.

Nakon što smo prije koji tjedan objavili fotografiju navodnog prednjeg kraja ovog automobila (sada u boljoj rezoluciji), upravo se pojavila i fotografija pozadine modela koji nosi kodni naziv F150 (prema nekima F70), a ustvari predstavlja zamjenu za Enzo.

Ove je dvije posljednje fotografije objavio sam proizvođač iz Maranella u svom službenom časopisu. Iz njih se da naslutiti kako je na agresivni styling novog "propetog konjića" presudan utjecaj izvršio dizajn F1 bolida što je vidljivo u nekoliko detalja poput "zašiljenog" nosa, središnje smještene velike ispušne cijevi i sl.

Primjetni su i utjecaji modela F12 i 458, poglavito kod prednjih svjetala i sl.  Vidi se i kako će F150 imati tzv. double-bubble krov, vjerojatno kako bi se stvorio dodatni prostor za kacige vozača i suvozača.

Novi bolid iz Ferrarija široj javnosti bi trebao biti predstavljen na proljeće iduće godine. Očekuje se da će ga pokretati V12 motor uparen s električnim motorom i sustavom KERS. Ukupna snaga bi se trebala kretati oko 900 KS, a uz masu ne veću od 1.100 kg mogu se očekivati vrhunske performanse. Proizvodnja će vjerojatno biti limitirana, a cijena će se svakako kretati iznad milijun eura.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.