Kineski osvajači zlatnih medalja na poklon će dobiti luksuzne aute

Foto: Hongqi

KINA je s osvojenih 38 zlatnih medalja druga najuspješnija zemlja netom završenih Olimpijskih igara u Tokiju.

Svi osvajači medalja, ovisno o zemlji iz koje dolaze, dobiju neku nagradu proporcionalno sjaju medalje, a u Kini nagrada uključuje i luksuzni automobil. Naime, svi osvajači zlata na poklon će dobiti i luksuzni automobil domaćeg proizvođača. U pitanju je Hongqi H9 kojeg mnogi zbog estetskih sličnosti zovu kineskim Rolls-Royceom. 

U pitanju su ukupno 52 sportaša koji će dobiti najopremljenije izvedbe s 2.0T motorom vrijednosti 369.800 CNY, odnosno gotovo 50.000 eura. Pomnožite li to s brojem sportaša dobit ćete ukupnu vrijednost nagrade od preko 2.5 milijuna eura.

Dodatno, osvajači srebra i bronce će dobiti iste automobile na korištenje, također potpuno besplatno.

>> VIDEO Kineska verzija S klase izgleda poput Rolls-Roycea, a košta kao Passat

Hongqi je podmarka državne FAW grupe, a odluka o darivanju automobila je stigla kao "znak zahvalnosti za svako vijorenje crvene zastave“, stoji u službenom priopćenju.

 

Podsjetimo, preko pet metara dugu limuzinu pokreće 2.0T benzinac s 255 KS,a u ponudi su i V6 izvedbe. Prodaja luksuzne kineske marke je trenutno u velikom usponu s rastom prodaje od čak 95% u odnosu na godinu prije. Plan im je s obiljem novih model doseći godišnju prodaju od oko 400.000 primjeraka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.