Kolekcionarska poslastica: Prodaje se brutalni Aston Martin iz garaže Mr. Beana

 Foto: Bonhams

ROWAN Atkinson spada definitivno u red pasioniranih obožavatelja supersportskih automobila, a među njima Aston Martin ima posebno mjesto. 
 
Jedan od njegovih bivših automobila, Aston Martin V8 Vantage iz 1981. godine, u ponudi je aukcijske kuće Bonhams. Polovicom mjeseca bit će organizirana tradicionalna aukcija posvećena Aston Martinu, a u konkurenciji nekoliko desetaka automobila posebno zanimljiv je upravo bivši Atkinsonov automobil. 
 
 
Ovaj automobil ne treba posebno predstavljati. Još jedan brutalni model iz bogate povijesti proizvođača iz Gaydona karakterizira 5.3 V8 klasik s četiri karburatora ojačan na gotovo 400 KS. Svojedobno automobil s najboljim ubrzanjem u konkurenciji serijskih automobila (0-96 km/h za 5,2 s) i maksimalcem većim od 280 km/h Atkinsona je osvojio iz sasvim drugih razloga. 
 
 
Poznati glumac je 1984. godine u intervjuu za Autocar izjavio kako u ovoj boji Aston izgleda kao Bentley: "To je razlog zašto sam kupio Astona, a ne Ferrari. U konačnici, cijena je ista, a ovaj je auto diskretniji", rekao je Atkinson. 
 
Jedna od zanimljivosti vezanih uz dotični automobil je da je proizveden s upravljačem na lijevoj strani, a naknadno je konverzijom volan postavljen na "pravu" stranu. Očekuje se da će postići cijenu od bar 150.000 GBP.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.