Krijesnica je prvi pravi auto za klince

 Foto: Young Driver

KAKO bi što ranije i što bolje pripremili dijecu za automobilski svijet i promet uopće u Velikoj Britaniji su osmislili prvi pravi auto za klince, i to starosti minimalno pet godina. 
 
Ime mu je Firefly (krijesnica), a radi se o replici automobila kojeg smiju voziti dijeca mlađa od deset godina. Automobil je osmišljen na zahtjev Young Drivera, najvećeg britanskog pružatelja tečaja vožnje za maloljetnike, a koji je uvidio da postoji velika potreba da se i mlađa djeca upoznaju sa prometom, ali i tehnologijom automobila uopće. 
 
 
Nakon mukotrpnog truda u pronalasku stručne pomoći Young Driver je konačno dovršio projekt vrhunske replike automobila namijenjene djeci starosti pet do deset godina. Početkom iduće godine na tržište će stići prve Krijesnice, a cijena je oko 5.750 GBP. 
 
Visoku cijenu opravdava činjenica da se ne radi o auto igrački, već pravom automobilu sa vlastitim pogonom, neovisnim ovjesom, hidrauličkim kočnicama i mjenjačem. Od sigurnosne opreme ima limitator brzine, sustav autonomnog kočenja i daljinski upravljač za zaustavljanje vozila. Ubrza do 16 km/h, a u Krijesnicu se može smjestiti i odrasla osoba, najčešće instruktor vožnje. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.