Lamborghini slavi 60. rođendan, a ovo je slavljenički automobil

Foto: Lamborghini

LAMBORGHINI će još jedan okrugli rođendan proslaviti specijalnim automobilom. 

Kao što je to 2013. godine povodom 50. rođendana bio specijalno pripremljeni automobil na osnovi Gallarda pod imenom Egoista, sad je kao osnova uzet njegov nasljednik – model Huracan. A kako bi stvari dodatno začinili, izabrali su avanturističku izvedbu Sterrato, kojom se vlasnik može uputiti i u offroad vožnju.

Ime slavljeničkog modela je Opera Unica, a potpisuje ga Lamborghinijev odjel Ad Personam. Posebnost ovog automobila je vanjština, odnosno način lakiranja koji inspiraciju pronalazi na Sardiniji, plavetnilu njenog mora, ali i nebeskih prostranstava. 

Radi se o ručno provedenom lakiranju u tri sloja čiji finiš nastoji pratiti kristalni efekt zaleđene tekućine. Prvi sloj boje je Blu Amnis, potom je nanesena nijansa Blu Grifo, a na koncu je za posljednji efekt izabrana nijansa Blu Fedra. Sveukupno je bilo potrebno 370 radnih sati za lakiranje ovog posebnog Lamborghinija. 

I to nije sve jer mat crni finiš dobivaju krov te pragovi i obrubi blatobrana, a ista nijansa krasi i 19-inčne naplatke. U kabini je pak naglasak stavljen na goli karbon, i to u kombinaciji s kožom u također plavoj nijansi imena Blu Delphinus.

I sad jedno posebno iznenađenje. Dok Egoista nije išao u prodaju, ovaj Huracan će se vjerojatno tamo naći, vjerojatno na aukciji, i biti dio serije Sterrata od 1499 primjeraka. Podsjetimo, zadnji V10 bit će proizveden u drugoj polovici iduće godine, baš kada će s trake sići zadnji primjerci Urusa bez hibridnog pogona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.