VW Passat će preživjeti u formi atraktivnog karavana

LIMUZINSKI Passat je umirovljen, ali ime ostaje.

Pad potražnje za limuzinama umirovio je brojne modele, pa i klasike koji su desetljećima držali vrh popularnosti na ljestvicama prodaje. Passat je jedan od njih.

Još donedavno svetinja poslovnog svijeta, ali i svojevrsni statusni simbol poslovnog uspjeha na Balkanu, umirovljen je potkraj prošle godine. Ali za razliku od nekih rivala u Volkswagenu su slavno ime odlučili zadržati, i to u obliku karavana. 

Tako je, karavanski Passat će opstati još neko vrijeme, što je i logično s obzirom na to da je Variant u Europi bio prodavaniji od limuzine. Neke špijunske fotografije su već objavljene, a kolege s Kolesa.ru su na osnovu njih ponudili i prve rendere. 

Ruska publikacija predviđa kako će Passat preuzeti dizajnerske smjernice viđene na Golfu, ali i nekim modelima rezerviranim za kinesko tržište. Očekuje se novina na bočnoj liniji sa skošenim stražnjim staklom i ujedno većim staklenim površinama. Straga bi pak model mogao dobiti LED lajsnom spojena svjetla. 

O novom Passatu se zasad jako malo zna. Hibridni pogoni su sigurna stvar, a velika je vjerojatnost kako će u Europi biti ponuđen i stari dobri dizelaš. Također, velike su šanse i da Alltrack crossoverska izvedba preživi.