Lotus Esprit Superleggera u pripremi

DOBRO upućeni izvori javljaju kako će Lotus uz predstavljanje novog Esprita tržištu ponuditi i njegovu hardcore izvedbu koja će dostizati najveću brzinu od oko 350 km/h te ubrzavati do 100 km/h za manje od 3 sekunde.

Ovaj bi model trebala pokretati unaprijeđena verzija 4,8-litrenog V8 motora koji bi u standardnoj formi trebao razvijati snagu od 570 KS. Očekuje se kako će ova verzija razvijati oko 615 KS pri 9.000 o/min, dok bi sa spomenutim motorom trebao biti uparen  7-stupanjski polu-automatski mjenjač s dvije spojke.

Sve će začiniti manja masa ovog modela. Superleggera (kako se ova izvedba trenutno neslužbeno naziva) bi trebala biti izrađena u potpunosti od aluminija, što bi mogli protumačiti na način da je riječ o uistinu unaprijeđenoj verziji cestovnog Esprita, a ne tek o njegovoj ogoljenoj verziji koja će uštedjeti kilograme uklanjanjem primjerice klima uređaja, radija ili ručica na vratima.

Pored Superleggere modelsku ponudu budućeg Esprita će činiti coupe, cabrio te verzija Targa sa staklenim krovom. Podsjetimo još samo kako je novi Esprit dio modelske ofenzive Lotusa koji se u vrlo skorom razdoblju sprema tržištu ponuditi nekoliko svojih noviteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.