Lotus Evija: Kreću isporuke najozbiljnijeg rivala Rimčeve Nevere

Foto: Lotus

IZ Lotusa obavještavaju kako još uvijek model nije rasprodan. 

Naravno, govorimo o Eviji, električnom bolidu koji je od Nevere preuzeo titulu najjačeg serijskog automobila. Lotus je Eviju predstavio prije točno četiri godine, ali je na koncu uslijed pandemije i neočekivanih izazova start proizvodnje kasnio. 

No iščekivanju je stigao kraj. Gavan Kershaw iz Lotusa je za američki CarBuzz potvrdio kako je proizvodnja Evije spremna. On je u intervjuu na netom održanom Festivalu brzine u Goodwoodu potvrdio kako se prve isporuke očekuju u kolovozu. 

 

BEST OF Lotus at Goodwood Festival of Speed 2023

Objavljuje Lotus Cars u Utorak, 18. srpnja 2023.

Na Festivalu brzine je pokazao Emerson Fittipaldi Edition izvedbu, automobil koji će biti navodno isporučen kineskom kupcu. Lotus planira proizvesti ukupno 130 primjeraka, a Kershaw je naglasio kako svi primjerci još nisu prodani. 

Evija i Nevera imaju dosta konceptnih dodirnih točaka. Pogon čine četiri elektromotora s ukupnih 2000 KS i 1700 Nm, što omogućuje sprint do stotke za manje od tri, odnosno do 300 km/h za manje od devet sekundi. Maksimalna brzina postavljena je na 350 km/h, a kapacitet baterije je 70 kWh, osjetno manje od Nevere. Ipak je to Lotus kojem je masa prioritet. Cijena je dva milijuna GBP.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.