Lotus najavio električni bolid kojim ide i protiv Rimca, poznat termin premijere

Foto: Lotus

LOTUS je objavio termin premijere električnog bolida kojima okreće novu stranicu u svojoj povijesti i najavljuje ulazak u segment električnih hipersportaša.

Lotus je objavio kako će 16. srpnja ove godine u Londonu premijerno predstaviti Type 130, hipersportski električni bolid na kojem je limitirana samo naklada. I ona, kao što ime govori, ne označava samo broj modela u 71-godišnjoj povijesti već i broj primjeraka koji će biti proizvedeni.

Najave ne otkrivaju puno, ali dovoljno da se Colin Chapman okrene u grobu, i to bar jednom. Dovoljno je reći da će Lotus predstaviti prvi britanski hipersportski automobil s potpuno električnim pogonom. I za razliku od Pininfarine Battiste, u ovom Rimac nema prste, bar ne javno. Nebitno, jer je Rimac ionako prema službenim najavama unaprijed rasprodao cijelu nakladu, i to svih 150 primjeraka. 

Šalu na stranu, ali o ovom Lotusu se zna tek kako će se snaga pisati s četiri znamenke, a cijena sa čak sedam. I pritom je valuta nebitna, euro ili funta, jer malo tko je mislio da nešto takvo Lotus ima snage ponuditi. A najbolje je što će proizvodnja biti u Hethelu, a pojedini mediji uključujući Car Throttle napominju da time ulazi na područje koje su prvi zakaparili Rimac i Pininfarina.

A kad smo kod Rimca i njegovih rivala recimo kako će u taj segment stići još jedna prinova, ona iz Ariela. Navodno njen P40 ima oko 1.200 KS i vraški je brz. I dolazi dogodine, kada i Tesla Roadster o kojem je puno rečeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.