Mazda predstavila konceptni MX-5 Superlight

NOVI japanski studijski roadster bit će predstavljen ove jeseni na frankfurtskom auto salonu, a sve kako bi se njime obilježio dvadeseti rođendan popularne Miate, odnosno modela MX-5.

Mazda MX-5 je u svoja dva desetljeća postala najprodavaniji roadster u povijesti auto industrije. Glavne zasluge uspjeha idu na račun jednostavne formule automobila male mase te dinamičnih voznih svojstava, a kojega je prvenstveno zabavno voziti. Kako bi se dostojno obilježila dvadeseta obljetnica proizvodnje u Mazdi su za Frankfurt pripremili konceptni MX-5 Superlight.

Ova se studija od standardnog modela prvenstveno razlikuje izostankom krova i vjetrobranskog stakla, kao i modernističkim stražnjim roll-barovima. Iako za sada još uvijek nisu objavljeni službeni tehnički podaci, vjeruje se kako su prilikom izrade Superlighta upotrijebljene dodatne mjere smanjenja mase. Inače, automobil je u potpunosti osmišljen u od strane Mazdinih njemačkih stručnjaka.

Što se pogona tiče, vjeruje se kako će ga pokretati dorađena izvedba benzinskog 2,0-litrenog motora, što bi sa smanjenom masom i boljom aerodinamikom trebalo dovesti poboljšanja performansi. Nažalost šanse za proizvodnju ovog modela su, barem kako sada stvari stoje, poprilično mršave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.