Mercedes donio drastičnu odluku: Povlačimo se jer u ovoj utrci ne možemo pobijediti

Foto: Mercedes

U MERCEDESU su zaključili kako im se ne isplati ulagati u ove tehnologije. 

A pod pojmom "ove" na sreću se misli samo na određene tehnologije, i to one koje neće utjecati na doživljaj Mercedesa. Naime, slavna je kompanija još pod vodstvom Dieter Zetsche krenula u utrku razvoja sustava autonomne vožnje. Prije još pet godina predstavili su koncept F 015 Luxury kao najavu automobila budućnosti. 

Sada, u novim okolnostima i pod novim vodstvom na površinu su isplivali neki drugi prioriteti. Kako doznaje njemački Redaktionsnetzwerk Deutschland, Ola Källenius smatra kako je važniji konstantan snažan profit, nego lov za inovacijama. 

"Konverzija u pružatelja mobilnosti je stvar prošlosti. Mi se odmičemo od toga. Ne možete zaraditi novac na carsharingu. Naši ulagači ne očekuju samo prodaju, već žele iznad svega profit“, jasan je glasnogovornik Mercedesa. 

U nastavku možemo doznati kako Mercedes više ne sudjeluje u utrci za sustavima autonomne vožnje 5. razine, a u priopćenju stoji: „Ne natječemo se u utrkama u kojima ne možemo pobijediti“. 

O čemu se tu govori najbolje govori trenutna situacija. Waymo u Americi već nudi robo-taxi uslugu prijevoza, dok u Njemačkoj najdalje ide Mercedes nudeći program autonomnog parkiranja u štutgartskoj zračnoj luci. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.