Mercedes ne odustaje od klasične E klase, dolazi i All-Terrain izvedba

USPRKOS sve manjem interesu tržišta za limuzine i klasične karavane, u Mercedesu ne odustaju od tradicije. 

Iako su danak platili već mnogi modeli, to se E klasi i njenoj karavanskoj izvedbi neće dogoditi. Sportskom coupeu, kabrioletu i CLS su odbrojeni dani, ali ne i E klasi. Nova generacija je pred vratima, a ona će prema posljednjim informacijama uključivati i karan, ali i pomalo ekstravagantnu All-Terrain izvedbu. 

>> VIDEO Mercedes snimkama s Paga svijetu predstavio novu E klasu

Ono što je Allroad u Audiju ili što je recimo Cross Country kod Volva, to je All Terrain kod Mercedesa. Kolege iz magazina Kolesa već su uspjele napraviti render na osnovu prikazane E klase te špijunskih fotografija maskiranog modela. Epilog je oku ugodan karavan koji naginje crossover izričaju, a što bi u budućnosti moglo imati značajan tržišni utjecaj. 

 

Recept je poznat, a uz blago podizanje podnice uključuje plastične zaštitne obloge blatobrana i podnice, izraženije pragove te sada s većom prednjom maskom. Straga je pak model zadržao grafiku svjetala limuzine, ali sada uz maksimalno izdužen krov i vizualno izraženiji stražnji difuzor. 

U svakom slučaju ova bi izvedba, posebno inačica pogonjena klasičnim pogonom sa šestcilindričnim turbo benzincem mogla biti odlična alternativa moćnim SUV-ovima, ali i poznatijem rivalu iz Audija, modelu A6 Allroad.