Mercedes obustavlja primanje narudžbi za E klasu

Foto: Mercedes

MERCEDES je obustavio primanje narudžbi za E klasu u Njemačkoj. 

Uzrok ove nepopularne odluke nije nikakav kvar, pa ni pad potražnje. Naprotiv, razloga je više, a svi se tiču same proizvodnje. 

Porast potražnje s jedne i kriza uzrokovana nedostatkom poluvodiča s druge strane prouzročili su produženje listi čekanja za pojedine modele. Među njima je očito i E klasa koja je od 12. veljače postala nedostupna na njemačkom tržištu, doznaje njemački Automobilwoche. Zanimljivo je da se istovremeno još uvijek zaprimaju narudžbe za karavansku E klasu.

U pitanju je peta generacija E klase koja je na tržištu od 2017. godine. Prošle godine model je prošao kroz prvi značajniji facelift, te i danas izgleda vrlo moderno. U Mercedesu ipak pripremaju teren za šestu generaciju s kojom bi prvi put trebao stići i CLE kao zamjena za E klasu Coupe i Cabrio. 

Podsjetimo, ovo nije prvi put da je Mercedes prisiljen obustaviti narudžbe. Prije točno mjesec dana obustavljena je mogućnost narudžbe G klase za koju se navodno lista čekanja rastegla sve do kraja 2024. godine, pa čak i na početak 2025. godine.