Mercedes predstavio SLS AMG Black Series

MERCEDES-BENZ je službeno predstavio Black Series izvedbu modela SLS AMG koja će se u prodaju naći u lipnju iduće godine. Kao i ostali Black Series modeli, ovaj će SLS AMG biti snažniji, lakši i aerodinamičniji od standardne izvedbe.

Pod poklopcem motora će se nalaziti unaprijeđeni 6,2-litreni V8 pogonski stroj koji se sad može "zavrtjeti" do 8.000 o/min te proizvesti najveću snagu od 464 kW/631 KS, što je plus od 40 KS od standardnog modela. Također, najveći okretni moment je narastao sa 634 na 648 Nm.

Uz manju masu (1.550 kg) za 70 kg i bolja aerodinamička svojstva ovaj će model do 100 km/h ubrzavati za 3,6 sekundi, što je poboljšanje od 0,2 sekunde. Najveća brzina iznosi 315 km/h. Prosječna se potrošnja kreće oko 13,7 l/100 km, a emisija ugljičnog dioksida iznosi 321 g/km.

Ostale promjene uključuju širi trag kotača (+20/24 mm sprijeda/straga), te 20-colne lakometalne naplatke sa standardnim carbon-ceramic kočničkim diskovima. Tu je i novi aero-kit čiji su prednji spliter, bočni spojleri i stražnji difuzor proizvedeni od ugljičnih vlakana. Ispuh je izrađen od titana.

Opcijski se nudi aktivni aerodinamički paket s prilagodljivim stražnjim krilom i prednjim pomičnim panelima koji prema potrebi povećavaju downforce i povećavaju stabilnost pri velikim brzinama. Većoj upravljivosti će pripomoći i novi elektronički nadzirani diferencijal s blokadom, niže težište, adaptivni sportski ovjes i launch control sustav.

Cijena će iznositi oko 350.000 eura, ako ne i više.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.