Mercedesov ljetni novitet je SL 63 Manufaktur Big Sur

Foto: Mercedes

LUKSUZNI Mercedesov model zasjao je u posebnom izdanju. 

Nosi oznaku Manufaktur Big Sur, a radi se o modelu kojim se Mercedes predstavlja na tjednu visoke (auto) mode u Montereyu. Za ovo djelo zaslužan je američki ogranak Mercedesa koji planira i strogo limitiranu seriju, ali isključivo za domaće, sjevernoameričko tržište. 

Inspiriran "zalaskom sunca na pacifičkoj obali koji oduzima dah“, Big Sur izvedba dobiva posebnu nijansu narančaste boje imena Manufaktur Orange Flame Metallic, a na koju se vežu kontrastni detalji poput crnog platnenog krova i kovanih naplataka promjera 21 inča. Točka na i su AMG detalji s finišom u kromu. 

U kabini pak slična kombinacija Manufaktur Mystic crvene i crne Nappa kože s prošivima u kontrastnoj narančastoj nijansi. Naravno, oprema je prvoklasna, a na popisu su i ekskluzivni dodaci poput Burmester hi-fi audio sustava ili pak paketa sa svim danas poznatim sustavima asistencije. 

Osnova je SL63, a to znači kako je ispod poklopca 4.0 V8 twin-turbo motor. Ovdje daje 585 KS i 800 Nm, a prijenos je putem devet-stupanjske automatike na sve kotače. Kabriolet iz snova ubrza do 100 km/h za 3.6 sekundi, a ne posustaje do limitiranih 315 km/h. Cijena nije obznanjena, ali "osnovni SL 63 4MATIC+ u SAD-u stoji 183.000 USD.

Recimo i kako ponuda SL-a u Hrvatskoj kreće od oko 157.310 eura za SL 43. Spomenuti SL 63 4MATIC+ kreće od 252.756 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.