U Nedelišću se prodaju tri krasna Mercedesova oldtimera

 Foto: IndexOglasi

NAJBRŽE rastući online oglasnik, IndexOglasi ima posebno bogatu ponudu rabljenih automobila, a sve više je i prelijepih oldtimera. 
 
Upravo ovaj put iz ponude smo se odlučili za prelijepe Mercedesove limuzine koje nudi privatna osoba iz Nedelišća
 
Mercedes W111
 
Prvi i ujedno najstariji model je Mercedesov repaš proizveden 1961. godine. Automobil je temeljito obnovljen, a jedini "neoriginalni" dio je ugradnja dizelskog motora. No razloga za brigu nema, vlasnik u kompletu s autom daje originalni benzinski motor, zajedno s mjenjačem. Pozamašna cijena nije fiksna, a dijelom ju opravdava i bogata oprema te sama činjenica da prestižne limuzine iz Mercedesa dobro prolaze na tržištu oldtimera.
 
Inače, Mercedes W111 se proizvodio od 1959. do 1968. godine, a nudio seu kombinaciji nekoliko izvedbi rednog šest-cilindarskog motora snage do 120 KS, a tek u zadnjoj godini dobiva i moćni 3.5 V8. 
 
>> Oglas možete vidjeti ovdje.
 
Mercedes W114/W115
 
Isti vlasnik nudi legendarnu "miniku", također u dizelskom (220d) izdanju snažnom 60 KS. Radi se o vrhunski restauriranom modelu iz 1970. godine i ujedno prvom modernom post-ratovskom Mercedesu.
 
 
Drugi model je nešto povoljniji, a radi se o nešto mlađem primjerku iz 1973. godine. I ovdje je pogon vječni – dizelski 200d sa 55 KS.
 
Sa ovim modelom Mercedes je predstavio potpuno novu platformu, ali i nekoliko inovacija. Oznaku W114 imali su modeli opremljeni šest-cilindarskim motorima, dok je W115 obuhvaćao izvedbe sa četiri-cilindarskim motorima. Proizvodio s edo 1976. godine kada ga je naslijedio legendarni W123. 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.