Michael Jordan kupio novi auto

Foto: Hennessey Performance/Facebook

Za razliku od nekih drugih zvijezda, on je izabrao automobil proizveden u Americi. 

Pritom nije ostavio puno kompromisa, već je rješenje našao kod Hennesseya. A to znači samo jedno: Jordan želi ako ne najjači, onda bar jedan od najbržih automobila na svijetu. I izabrao je upravo to - Venom F5 koji navodno može probiti granicu od 500 km/h. 

Do sada smo već naučili kako Hennessey ne postavlja granice, već ih briše. Jednom je skinuo skalp Bugattiju, a vjerojatno će to napraviti i drugi put. O automobilu koji je Jordan izabrao rečeno je sve, a to se opet može sažeti u jednu rečenicu - najozbiljniji hipersportski automobil koji je Amerika ikad imala. 

Today was a special day. Such an honor to build a special Venom F5 for a special friend 🐐 #hennessey #venomf5 #airjordan #goat #nike

Objavljuje Hennessey PerformancePetak, 19. svibnja 2023.

Jordan se tako upisao na listu s 30 imena sretnika koji su se uspjeli izboriti za svoj primjerak Venoma F5, i to roadster izvedbe. John Hennessey je objavio fotografiju sa slavnim sportašem, ali nije otkrio sam automobil. Vidimo samo detalj, a on pokazuje otkrivene karbonske dijelove karoserije i interijera. Crni su i kotači, pa jedini kontrastni detalji na automobilu idu na račun tankih žutih linija. 

>> VIDEO Najjači konkurent Bugattiju dosegnuo je 437 km/h i tu ne staje

Podsjetimo, Venom F5 pokreće 6.6 V8 twinturbo koji daje 1842 KS i 1617 Nm, a 300 km/h postiže za manje od deset sekundi. Cijena ovog primjerka nije poznata, ali je sasvim sigurno preko dva milijuna USD.