Mini u Schnitzerovoj režiji izgleda fantastično

 Foto: AC Schnitzer

IME AC Schnitzera redovito vežemo uz BMW i posebno njegove M izvedbe, no zanimljivo je što može ponuditi i kad je Mini u pitanju.
 
Za razliku od BMW-ovih M aduta gdje se tuner poigrava sa do 570 KS u ponudi po mnogima najljepšeg gradskog šminkera glavninu snaga usmjeruje na audio vizualni doživljaj. Prije svega tu je novi ovjes u kombinaciji 19-inčnih naplataka s gumama mjera 215/35 ili 225/35, ovisno o želji vlasnika. U oba slučaju automobil će imati uvjerljiviji nastup, a popravit će se i vozna dinamika. 
 
 
Za odgovarajuću zvučnu kulisu brine se novi ispušni sustav, a u kombinaciji "Track Mode“ opcije simpatični mališan zvuči kao prava zvijer. Kako bi pak i izgledao bolje Schnitzer je predvidio dogradnju odbojnika, ali i brojne mogućnosti individualizacije putem raznih naljepnica i atraktivnih detalja.
 
 
A kad su motori u pitanju dostupne su nadogradnje za sve benzinske izvedbe. Tako je Cooper osnažen sa 136 na 170 KS, a S izvedba sa 192 na 235 KS. U potonjem slučaju vrijeme sprinta do 100 km/h se skraćuje na 6,6 sekundi, dok je maksimalac i dalje 235 km/h. Najuvjerljivija JCW verzija je već ozbiljan trkač, a nakon tunerskog tretmana raspolaže sa respektabilnih 265 KS i ubrzanjem do 100 km/h za 6,3 sekundi. 
 
Sve preinake dostupne su za klasičnu kompaktnu izvedbu i kabrio izdanje, ali i za Clubmana. Pritom AC Schnitzer daje dvogodišnje jamstvo na motor. 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.