Multipla s motorom Corvette je najluđe što ćete vidjeti danas

Screenshot: YouTube (Vilebrequin)

FIATOVA Multipla je često pobjeđivala u izboru za najružniji auto na svijetu, a sada bi mogla pobijediti i kao najluđa prerada.

Fiatovu Multiplu često su pljuvali, ali ostaje činjenica kako je konceptualno bila odličan automobil. S obiljem staklenih površina, inovativnim rasporedom sa šest sjedala i brojnim praktičnim detaljima, pokazala se kao vrlo sposoban auto. Sve to zasjenio je vanjski dizajn koji mnogi i danas spominju. 

Ako je izgled spasio Multiplu od zaborava, sada će YouTuberi Sylvain Levy i Pierre Chabrier pokazati kako svaki auto može biti zvijer na cesti. Naime, oni su izabrali upravo Multiplu za osnovu tuning projekta čiji ćemo epilog premijerno vidjeti na Sajmu automobila u Parizu.

Najbrža i najjača Multipla na svijetu ističe se drastično izmijenjenim izgledom. Dobila je wide body kit iz W-Autosporta kojim je ekstremno proširena, a potom su ugrađeni spojleri te je začinjena trkaćom ikonografijom. Automobil je prije same premijere otkrio Vilebrequin.

Drastično prerađeni automobil sad ima samo troja vrata, ali ono pravo iznenađenje krije se unutra. Mislimo na motorni prostor, gdje je umjesto 1.6 benzinca ili nešto većeg JTD dizelaša ugrađen V8 motor. Vjerovali ili ne, donor je Corvette C6 Z06, a njen V8 je osnažen na čak 1014 KS.

I jedna loša vijest. Automobili je sada postao tek dvosjed, pa će užitak vožnje moći istovremeno uz vozača iskusiti samo jedan putnik. Šteta jer ovo je i dalje jedan od najluđih monovolumena koje smo vidjeli zadnjih godina.