Najatraktivnija Alfa oprostila se od Amerike

Foto: Alfa Romeo

ALFA Romeo 4C Spider je definitivno jedan od najboljih i najljepših od svoje vrste, a sada mu se bliži kraj.

Oproštaj od Amerike Alfa Romeo je označio jedinstvenom serijom. Ime joj je Stradale Tributo Edition, a naklada je točno 33 primjerka. 

Ono bitno već sugerira samo ime. Inspiracija je 33 Stradale iz 1967, jedan od prvih supersportskih automobila na svijetu, ali i jedan od najposebnijih automobila ove slavne marke. Rosso Villa d’Este boja je vanjski znak raspoznavanja, a prate ju sivo-zlatni naplatci, sprijeda promjera 18 i straga 19 inča. 

Poseban je i interijer, s kompozitnim sjedalima presvučenim posebnom kožom, baš kao i veći dio ploha u kabini. Svaki kupac dobit će i knjigu koju je Centro Stile posvetio upravo modelu 4C. 

U pogledu mehanike Alfa je odlučila popis opcija pretočiti u standardnu opremu, a to znači kako ne treba doplatiti Akrapovičev ispuh, bi-xenon svjetla, stražnje krilo, pa ni kućišta retrovizora s talijanskom zastavom. 

Ispod poklopca je sve ostalo isto. 1.75 turbak i dalje daje 240 KS koje šalje na stražnje kotače putem šest-stupanjskog mjenjač s dvije spojke. 100 km/h uhvati za nešto više od 4 sekundi, dok je maksimalna brzina 257 km/h. 

Poznata je i cijena. Ameri će ovaj automobilski dragulj moći dobiti po cijeni od 79.995 USD. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.