Najjeftiniji je novi auto u Hrvatskoj, a sada je dobio novo lice

Foto: Hyundai

MODEL sada izgleda atraktivnije. 

U pitanju je najmanji Hyundai, model i10, koji u Hrvatskoj nosi epitet najjeftinijeg novog automobila. Ponuda kreće od 12.210 eura, što uključuje 1.0 benzinac sa 67 KS i solidnu standardnu opremu. Nova ponuda sada uključuje ušminkanu N Line verziju, nove kombinacije boja te neke dizajnerske promjene. 

Od posebnosti u kabini valja izdvojiti svojevrsnu ambijentalnu rasvjetu - plavo svjetlo smješteno ispod prednje armature. Nove su i presvlake sjedala, dok standardno dolazi 4.2-inčni LCD zaslon. Infotainment s 8-inčnim zaslonom je sada obogaćen nekim novim funkcijama, uključujući i OTA (Over The Air) osvježavanje navigacije. Novost su i USB-C konektori sprijeda i straga. 

N Line razina opreme donosi sportski potpis. Izvana to uključuje nove odbojnike, drugačija dnevna svjetla te 16-inčne alunaplatke. Recimo i kako je sigurnosna oprema sada nešto bogatija.

Ponuda motora je ostala ista te uključuje 1.0 i 1.2 benzince. Proizvodnja modela kreće u travnju u pogonima u Izmitu u Turskoj, a prvi primjerci u salone stižu u drugoj polovici godine.