Najpopularniji Nissanovi modeli prelaze na struju

Foto: Nissan, Index.hr

NISSANOVI najpopularniji modeli će uskoro dobiti električne izvedbe.

Za razliku od nekih drugih proizvođača, Nissanova praksa neće biti isključivo zasebni električni modeli, već će za elektrifikaciju iskoristiti aktualna imena. 

Prvi u nizu noviteta je Micra koja će se nuditi u električnom izdanju. Međutim, sad doznajemo kako će i ostali modeli, Juke, Qashqai i X-Trail, dobiti električne izvedbe. Na tržištu bi se trebali pojaviti do 2025. godine.

Potvrdio je to šef Nissana za Europu Guillaume Cartier, koji je za britanski Autocar rekao kako je elektrifikacija već krenula lansiranjem e-Power hibrida, a završit će električnim modelima. Kaže kako kompanija "mora iskoristiti prednosti“ električnog pogona na Qashqaiju. Isto vrijedi i za manji Juke te veći X-Trail. 

Postojeći modeli koriste platformu CMF-B u slučaju Jukea lansiranog 2019. godine, te CMF-CD na kojoj su postavljena druga dva SUV-a. U budućnosti će svi ovi modeli vjerojatno prijeći na arhitekturu CMF-EV, koju trenutno koriste Nissan Ariya i Renault Megane E-Tech. Pritom bi Juke trebao preuzeti platformu CMF B-EV, koja će premijeru imati s novim Renaultom 5. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.