Najprestižniji Renault nudi savršen komfor i visoki stil

Foto: Renault

OTKAKO je predstavljen daleke 1984. godine ovaj je Renaultov model prodan u više od 1,3 milijuna primjeraka.

Sada je jasno, govorimo o Espaceu, modelu koji je od svog nastanka stvarao trendove i podizao letvicu po pitanju komfora i praktičnosti. Posljednja generacija predstavljena je 2015. godine i tada je model uvela u crossoverski svijet. Sada je vrijeme za redizajn.

Izvana su novosti minimalne. I dalje vrlo atraktivan model osvježenje traži novim dizajnom odbojnika i naplataka te implementacijom LED matrix svjetala. Na mjesto top izdanja smjestio se Initiale Paris, koji je i do sada bio prvi izbor kupaca.

Iznutra pak potpuno osvježenje. Dominira središnji 9,3-inčni zaslon s novim Easy Connect sučeljem. Plutajuća konzola ima USB konekcije, zatvoreni pretinac i utore za boce. Digitalni kokpit je moderniziran. Dijagonale je 10,2 inča, a donosi i 3D navigaciju.

Initiale Paris pak donosi Nappa kožu, električno podesive fotelje u 10 smjerova te višeslojna akustička stakla. Zanimljivo, stakleni krov je standardan na svim izvedbama, kao i besplatna opcija za sedam sjedala.

Tri su motora u ponudi, a kreću onime iz Alpine A110. 1.8 benzinac daje 225 KS i dolazi sa sedam-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke. U ponudi je i 2.0 dizelaš sa 160 i 200 KS. Sigurnosna oprema je prvoklasna, a na popisu opcija se našao i vrlo koristan 4Control sustav.