Napravio je najbolji automobil na svijetu, a sada osniva vlastitu marku

 Foto: McLaren

STVORIO je McLaren F1 prije četvrt stoljeća, a u međuvremenu se bavio projektima koji su trebali promijeniti cestovni transport na globalnom nivou. Sada je vrijeme za novi korak. 
 
Jedna i jedini, legendarni Gordon Murray početkom idućeg mjeseca javnosti će predstaviti novu kompaniju, a s njom i potpuno novi model. Još uvijek je nepoznato kakav je automobil u pitanju, no sasvim je sigurno kako će koristiti kućnu iStream tehnologiju proizvodnje koja olakšava proizvodnju kompleksnih dijelova i pojeftinjuje konačni proizvod čineći ga dostupnijim. Gradski automobil T25 i Yamaha Sports Ride i u neku ruku OX dobri su primjeri Murrayevih stremljenja. 
 
 
Gordon Murray Automotive će imati vlastiti asortiman, a posebne male serije proizvodit će i za druge proizvođače. Malo je toga poznato, no obećanje Murraya da se vraća inženjerskim principima koji u učinili McLaren F1 slavnim govori puno. 
 
Recimo i kako je prezentacija nove kompanije tek manji dio velike manifestacije "One Formula" kojom se obilježava pola stoljeća Murrayeva kreativnog rada. Tom će prilikom ispod istog krova prvi put u povijesti biti izloženi svi modeli na kojima je radio. 
 
Za više informacija posjetite službene stranice manifestacije.