Napravio pomutnju na benzinskoj: Na 1. april podijelio preko 26.000 litara benzina

NAKON što je "April Fools Day" preimenovao u "April Fuels Day", stvorio je stotine metara dugu kolonu ispred benzinske pumpe.

Ernie Boch Jr. je, umjesto prvotravanjske šale, organizirao akciju u kojoj će tijekom dana kad se zbijaju šale podijeliti svima koji mu se pridruže čak 7000 galona benzina, što je oko 26.500 litara. On je svoj "dan benzina" najavio na svojem profilu na Facebooku te obećao pokloniti preko 30.000 dolara vrijedno gorivo. 

Ameri su, naravno, poludjeli za besplatnim benzinom pa je sva planirana količina podijeljena u svega dva sata. Da stvar bude bolja, prvi vozači su u red stali odmah po objavi, oko 21:30, te su od tada čekali cijelu noć do otvaranja benzinske crpke. 

Iznenađen što se pojavilo osjetno više od planiranih 400 vozača, Boch je odlučio akciju produžiti kako bi automobile napunili svi oni koji su stigli i iz udaljenijih krajeva. 

"Nikad nisam doživio ništa slično, ove je savršeno, savršeno", rekao je Patrick Haines, jedan od sretnika koji su dobili puni tank goriva. "Benzin doslovno izjeda svačiji novčanik, uključujući moj, i mislim da je ovime vraćen sav novac koji smo potrošili na skuplje gorivo", rekao je ushićeni Haines za lokalnu TV postaju.

Amerika se suočava s drastičnim poskupljenjima goriva. Cijena za galon je trenutno 4.06 USD, odnosno 7.34 kn za litru. Unazad tjedan dana litra goriva je poskupjela nešto manje od kune, ali i gotovo kunu i pol u odnosu na mjesec prije.

U Massachusettsu, gdje se nalazi "sretna benzinska", cijena se već približila granici od 8 kuna za litru. Cijene goriva su toliko porasle da su i u Americi sve češći slučajevi krađe goriva iz parkiranih automobila. 

"Tankirao sam prijateljev auto i brojač je pokazao 107 USD (732 kn). 107 USD da bi natankao auto, pa to nije normalno. Stoga sam pomislio da trebam nešto napraviti i tako je nastao April Fuels Day", objasnio je Boch kako je došlo do ove zanimljive akcije pomoći lokalnoj zajednici.