Nasljednik Enza sve bliže

BUDUĆI predvodnik Ferrarijeve ponude je ponovno uhvaćen prilikom testiranja.

U okolici Ferrarijeve tvornice u Maranellu je fotografiran testni prototip nasljednika modela Enzo, koji je primjetno nosio znatno manje zaštitne maske no što je to prije bio slučaj.

Stoga nam ove fotografije daju naslutiti konačni izgled ovog automobila mnogo bolje nego što su nam to omogućavali raniji "ulovi".

O novom Ferrariju za sada znamo kako će mu karoserija biti izrađena od ugljičnih vlakana, a vjerojatno i sama konstrukcija, iako se ranije smatralo kako će se raditi o aluminijskoj šasiji. Masa bi trebala biti za stotinjak kg manja od Enzovih 1.255 kg, što će uz odlična aerodinamična svojstva te 7,3-litreni V12 atmosferski benzinac i elektromotor ukupne snage oko 900 KS kao i mjenjač s dvije spojke jamčiti vrhunske performanse.

Novi bi Enzo (ime mu još uvijek nije poznato) trebao ubrzavati do 100 km/h za manje od 3 sekunde i dostizati najveću brzinu veću od 355 km/h. Za zaustavljanje ove zvijeri će se brinuti carbon-ceramic kočnice.

Očekuje se kako će premijerno biti predstavljen do kraja godine, a kada stigne u prodaju, poput Enza, dostupna će biti limitirana serija još uvijek nepoznate naklade. Cijena? Blizu 700.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.