Nije šala: Vijetnamski SUV po američkom ukusu

Screenshot: YouTube

O PRVOM vijetnamskom brendu automobila već smo pisali kad su prošle godine stigli na pariški salon. Sada predstavljaju izvedbu itekako naklonjenu Amerima.

VinFast ima dva modela, limuzinu i SUV, a oba nose potpis Pininfarine. SUV model je tržišno zanimljiviji, a sad je dobio i svoju luksuznu izvedbu. Da, Lux V8 nije samo tako nabačena oznaka, već se doista radi o vrlo luksuznom SUV vozilu kalibra BMW-a X5.

Doista, jer Vijetnamci imaju licencu za korištenje prethodne serije 5, pa ni to nije priča bez pokrića. Isto vrijedi i u pogledu interijera, koji u brojnim detaljima vuče na Bavarce. A ono bitno je da ispod poklopca nije 2.0 Turbo već rasni V8. A kad kažemo da ima radni obujam od 6,2 litre s 455 KS i 624 Nm svima na pamet pada General Motors.

Postavljen na 22-inčne kotače, ovaj impozantni SUV se ističe izgledom, ali i najavom da može potegnuti do 300 km/h. A time se već ne može pohvaliti puno proizvođača. I ono najbolje je da je limitirana serija spremna za proizvodnju, te će se naći na tržištu dogodine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.