Nikad nećete pogoditi što je osnova ovih retro ljepotana

Foto: Hurtan
 
ŠPANJOLSKI karoserist je malo poznat izvan matičnog tržišta gdje nudi dva osnovna modela, oba inspirirana europskim klasicima iz 1930-ih. 
 
Hurtan ima sjedište u Santa Feu nedaleko Granade, a može se podičiti ručnom izradom prelijepih automobila. U osobnom programu nudi model Author koji koristi osnovu ugaslog velikoserijskog Amera. Vjerovali ili ne, ispod prelijepog odijela nalazi se Chrysler PT Cruiser. Za preobražaj iz ružnog pačeta u prelijepog labuda potrebno je oko 400 radnih sati, ali i puno iskustva. Zanimljivo, Author starta cijenom od oko 35.000 eura, što ga čini jednim od najjeftinijih automobila ove vrste.
 
 
Dostavno vozilo nosi oznaku Route 44, a kao osnova je poslužio Fiat Ducato. Za konverziju je potrebno oko 370 radnih sati. 
 
Direktor tvrtke Juan Ignacio Hurtado za Motor1 je rekao kako rade "specijalne automobile za specijalne ljude". Tim od desetak ljudi ručno stvara ove automobile već godinama, no sada im je najveći problem naći na tržištu rabljenih donore u solidnom stanju. PT Cruisera je i doslovno pregazilo vrijeme, ali svojim klasičnim oblikom predstavlja odličnu osnovu. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.