Njemačka policija: Zbog električnih auta treba ograničiti brzinu na Autobahnu

Foto: Shutterstock

U Njemačkoj nikada nije prestala rasprava o ograničenjima brzine na Autobahnu, odnosno dijelovima njemačkih autocesta na kojima ograničenja nema. 

Sindikat policije (GdP) traži ograničenje brzine na autocestama od 100 km/h. Time, kako kažu, žele povećati sigurnost u prometu i zaštititi okoliš i klimu. U zajedničkoj izjavi koju je potpisao i niz drugih udruga (Udruga za pomoć žrtvama prometnih nesreća, Savez za očuvanje prirode…) navedeni su sljedeći argumenti:

"Zbog smanjene brzine smanjuje se potrošnja, a time i emisije štetnih tvari iz vozila - to služi kao mjera zaštite klime. Različite studije pokazale su da usporavanje prometa vodi do značajnog smanjenja nesreća sa smrtnim ishodom i teško ozlijeđenih sudionika u prometu."

Krive električne automobile

Predsjednik policijskog sindikata u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji Michael Mertens tvrdi da je zbog sve većeg broja električnih automobila nužno ograničenje brzine na autocestama, prenosi HAK Revija.

Električna vozila ne mogu se kretati brzinama iznad 130 km/h bez dramatičnog skraćivanja dometa. Zbog toga vozači voze brzinama koje su niže od ograničenja, a to, prema Sindikatu policije, vodi do opasnih situacija u prometu, odnosno dolazi do kolizije puno bržih automobila i onih koji štede struju vozeći, na primjer, 100 km/h.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.