Nova Calibra stiže 2013.

PREMA izvještaju nizozemskog Autobloga nova Calibra ili bolje reći Insignia Coupe bi se na tržištu trebala pojaviti početkom 2013. Nizozemci tvrde kako su u posjedu plana predstavljanja Opelovih noviteta prema kojem će predstavljanje Calibre biti odrađeno krajem iduće godine, a prve isporuke će potom uslijediti za koji mjesec.

Radit će se o automobilu koji će se temeljiti na limuzinskoj Insigniji. Ime je još uvijek nepoznanica, no s obzirom na popularnost Calibre ne treba čuditi ukoliko se ova oznaka zadrži.

Kako se pogon na stražnje kotače čini malo ili nikako vjerojatnim, vjeruje se kako će nova Calibra imati pogon na prednje te na sva četiri kotača. Motorizacija bi u pravilu trebala biti gotovo identična s limuzinskim modelom, a svakako treba očekivati OPC verziju.

S dizajnerske strane na novi će model presudan utjecaj izvršiti konceptni modeli GTC i Flextreme GT. Nizozemci javljaju i kako u Opelu očekuju godišnju prodaju od oko 14.000 primjeraka, što je nešto manje od brojke za koju se pretpostavljalo da bi dala isplativu računicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.