Nova Opel Astra po uzoru na legendarni Kadett

Foto: Irmscher

NOVA Opel Astra debitirala je prošle godine, a u iščekivanju sportskih izvedbi opelisti sada mogu potražiti pomoć slavnog tunera.

Opel i Irmscher se vole javno, a najnoviji plod njihove ljubavi je čitav niz proizvoda namijenjenih novoj Astri. Baš kao što su nekad Kadetti i posebno GSi hot-hatch prolazili kroz kojekakve tuninge, tako sada i vlasnici Astri mogu personalizirati svog limenog ljubimca. 

Irmscherov paket podrazumijeva nove odbojnike, gdje stražnji dobiva i difuzor. U duhu nekadašnjih tuninga tu su i mesnatiji pragovi, te stražnji spojler. Cijelu priču začinit će unikatna grafika povrh dvobojne karoserije. 

Točka na i vizualnog tuninga je novi set naplataka. Irmscher nudi tri dizajna, veličine idu do 19 cola, a gume su 245/45. Naravno, tu je neizostavno spuštanje vozila, a Astra je tako 30 mm bliža podlozi. U kabini Irmscher nudi kožne presvlake sjedala, detalje od nehrđajućeg čelika, te mekane tepihe od velura. 

Nažalost, još nema riječi o modifikacijama motora. Standardna ponuda je 1.2 benzinac i 1.5 dizelaš, uz plug-in hibride što govori o rasponu od 110 do 225 KS. Električna Astra-e dolazi iduće godine, a OPC izvedba je još uvijek pod znakom upitnika.  

Cijene još nisu poznate, a prodaja kreće uskoro.