Nova žrtva Nurburgringa: Slupali i prototip Audija TT RS

 Screnshot: YouTube

NAJNOVIJI video sa Nurburgringa donosi slupani prototip dugo iščekivanog Audija TT RS.
 
Nakon što je prošli tjedan (opet) skinuo skalp Renaultu Megane RS, asfalt Nurburgringa uzeo je novu žrtvu. Jedan od test vozača precijenio je svoje mogućnosti, ali i novog TT RS te izletio sa staze u zaštitnu ogradu. Stradao je stražnji kraj vozila. 

Oštećeni automobil prekriven je zaštitnom ceradom u rekordnom roku, a vrlo brzo je stigao i kamion koji je odveo razbijeni automobil na popravak. No ipak, nedovoljno brzo da automobil ne uhvati kamera i spriječi zataškavanje cijelog slučaja.
 
Podsjetimo, TT je usprkos odličnom prodajnom uspjehu još uvijek bolna točka za Audi. Za to je kriva prva generacija modela koja je ubrzo nakon starta prozivana po pitanju katastrofalne upravljivosti pri višim brzinama. Nakon brojnih slučajeva gubitka kontrole nad vozilom Audi je opozvao model, popravio stvar modifikacijama ovjesa, novom elektronikom i spojlerom, i krenuo dalje. 
 
Treća generacija lansirana je 2014. godine, a uskoro bi na scenu trebala doći upravo spomenuta RS izvedba. Pokretan novim 2.5 TFSI motorom snažnim 400 KS Audi TT će zasigurno otići stepenicu više u pogledu svojih mogućnosti. No očito je da još nije do kraja uglazbljen, pa se valja strpjeti još koji mjesec. 
 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.