Novi CLS: Sve je spremno za dolazak Mercedesova ljepotana

Foto: Mercedes

MERCEDES će potkraj mjeseca na salonu u Los Angelesu premijerno predstaviti novi CLS, a sada nam razotkriva detalj interijera. 

Druga najavna fotografija donosi pogled na digitalnu prednju ploču s instrumentima. Jedan zaslon pokriva sve, od mjernih instrumenata namijenjenih vozaču do upravljanja navigacijom i pratećim sustavima. Podsjetimo, drugi modeli poput E klase imaju dva 12,3-inčna zaslona, a novo rješenje ide korak dalje i zasigurno će se svidjeti većini. 
 
 
Dobra je vijest i da ostaje prepoznatljiv Mercedesov potpis s četirima ventilacijskim otvorima, a kod CLS-a je sve začinjeno ambijentalno rasvjetom i karbonom. 
 
Zanimljivo je da Mercedes u svojim najavama koristi pojam CLS Coupe, pa se pretpostavlja kako će CLS dobiti dodatak u imenu kako bi se još distancirao od sportskih limuzina. 
 

 
Podsjetimo, prva teaser fotografija prikazuje prednji kraj vozila, s LED potpisom i neskrivenim uzorom u studiji Concept A Sedan. Recimo i kako novi CLS dolazi na osnovi E klase, od koje će biti niži, širi i vjerojatno nešto dulji. I ponuda motora će stići iz istog izvora, ali samo oni moćniji i dorasli coupeovskoj formi. Naravno, AMG izvedbe neće izostati.