Novi Fiat 500X: Retro crossover se uozbiljio

Foto: Fiat

S NOVIM licem, motorima i osjetno bogatijom opremom Fiat 500X preuzima ulogu nositelja game čitavog koncerna.

Talijanski crossover je prošao kuru pomlađivanja i temeljito prerađen ulazi u novu modelsku godinu. Za razliku od nekih konkurenata u Fiatu se nisu zaustavili na estetskim novinama i banalnostima poput dizajna naplataka, već su odlučili mijenjati i sadržaj. Red je spomenuti opcijska full LED svjetla, više kroma i atraktivniji dizajn odbojnika.

Tako s ovim modelom na scenu dolazi nova generacija turbo benzinaca koji nisu samo 20% štedljiviji, već su i proporcionalno tiši. A to je kod trocilindraša puno.

75.000 sati simulacija, 60.000 sati testiranja i preko 5 milijuna prijeđenih kilometara bilo je potrebno za razvoj nove generacije turbo motora. Čini ju modularna struktura koja kreće cilindrom zapremine 0.33 litre. Stoga ponuda starta od tri cilindra i 1.0 litre, odnosno 120 KS i 190 Nm u kombinaciji šest-stupanjskog mjenjača. Cilindar više i imamo 1.3 jedinicu sa 150 KS i 270 Nm, ali s DCT mjenjačem. U ponudi ostaje i 1.6 E-torq sa 110 KS.

Na raspolaganju su i tri dizelaša Multijet II serije, a kreću od 1.3 jedinice s 95 KS I 200 Nm, pa preko 1.5 (120 KS I 320 Nm) do 2.0 motora sa 150 KS I 350 Nm te opcijskim AWD pogonom.

S novim izdanjem uvrštena je i bogatija oprema, kako sigurnosna (sustav prepoznavanja znakova i sl.), tako i ona za ugodu predvođena 7-inčnim zaslonom Uconnect sustava. Ponuda je koncipirana kroz tri razine, i to Urban, City Cross and Cross. Inače, interijer vozila je temeljito obnovljen te je sada još kvalitetniji i pregledniji, stoji u priopćenju.

Fiat je za promociju novog modela odlučio iskoristiti filmski klasik, odnosno franšizu Povratak u budućnost. U nastavku pogledajte kako je to ispalo. Mi ćemo samo reći da se ne sjećamo kad je neka reklama u jednom danu prikupila gotovo dva milijuna prikaza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.