Novi Tesla Model 3 donosi uređeniji interijer i veći doseg

Foto: Tesla

NAKON niza popusta iz Tesle je stigao novi Model 3.

Načelno se radi o istom modelu, pa ne čudi što su dimenzije ostale gotovo iste. Tek je duljina povećana za 2.5 cm i iznos 472 cm. Ipak, automobil sada izgleda modernije, posebno sprijeda gdje su ugrađena nova svjetla. U ponudi su i dvije nove boje, Ultra crvena i Stealth siva. Osim bolje estetike novi izgled donosi i poboljšanu aerodinamiku, i to do 8 posto. 

 

Bolja aerodinamika je zaslužna i za veći doseg koji sada ide i do 629 km na europskoj RWD izvedbi s 19-inčnim naplatcima. Pritom je i povećanjem krutosti šasije te unaprijeđenim podvozjem poboljšan komfor u vožnji. Nije specificirano točno kako se to manifestira, ali je lako zaključiti kako bi i vožnja trebala biti tiša i udobnija. 

Zagledate li se u kabinu, uočit ćete veći zaslon s manjim (neiskoristivim) obrubom. Novi je i upravljač, kao i sama sjedala s novim presvlakama i funkcijama. Manji 8-inčni zaslon dobivaju i putnici straga, a on će im prvenstveno koristiti za postavke klime, a potom i funkcije za zabavu. 

Osim većeg dosega, Model 3 je i dalje izuzetno brz automobil. Standard Range inačica do 100 km/h stiže za 6.1 sekundu, dok Long Range isto ubrzanje apsolvira za samo 4.4 sekunde. Doseg osnovne verzije s 18-inčnim naplatcima je 554 km, a LR inačica prelazi 678 km po WLTP-u. Potrošnja obje izvedbe je na razini 13.9-14.0 kWh/100 km.

Ipak, za one najvažnije informacije vezane uz cijene valja se još malo strpjeti do službene objave.