Novi Twingo će se proizvoditi u Sloveniji

Foto: Renault

SRBIJA nije jedina zemlja Balkana u kojoj će se proizvoditi velikoserijski električni modeli.

Predstavnici slovenske vlade i Renaulta potpisali su u Novom Mestu memorandum o razumijevanju kojim se iskazuje namjera proizvodnje novog električnog Twinga u tvornici Revoz, koja proizvodi Renaulte od 1973. godine.

Svečanosti potpisivanja Memoranduma prisustvovali su slovenski premijer Robert Golob, potpredsjednik za industrijsko područje marke Renault Herbert Steiner i direktor Revoza Jože Bele.

Proizvodnja bi trebala započeti 2026. godine, a planirana godišnja proizvodnja je oko 150.000 primjeraka. Pritom iz Revoza nisu objavili kolike su investicije potrebne za prilagodbu proizvodnih pogona proizvodnji novog proizvoda. Vlada je obeća sudjelovanje države u investicijama za start proizvodnje ovog za Revoz bitnog modela.

 

𝐏𝐫𝐢𝐡𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐑𝐞𝐯𝐨𝐳𝐚 𝐣𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐤𝐭𝐫𝐢𝐜̌𝐧𝐚 V Revozu smo podpisali memorandum o soglasju, ki bo podlaga za izdelavo prenovljenega...

Objavljuje Matjaž HanSrijeda, 24. srpnja 2024.

Proizvodnja će početi 2026. godine, a u početku će se svake godine proizvoditi 150.000 vozila.

Podsjetimo, Revoz je donedavno uz Clio proizvodio i Twingo, uključujući električnu izvedbu. Trenutno se radi u jednoj smjeni, a aktualna proizvodnja obuhvaća isključivo posljednju generaciju Clija. U Revozu je zaposleno oko 1400 ljudi.

Novi Twingo je zasad viđen samo u konceptnom izdanju. Najava je to novog modela kojim Renault najavljuje dekarbonizaciju, ali i otvoreno rivalstvo s drugim proizvođačima koji imaju električne modele u ulaznom segmentu. Početna cijena Twinga će se vrtjeti oko 20.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.