Novo lice i motor za Elise

LOTUS je najavio kako će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti tzv. facelift modela Elise. Osim usklađivanja s Evorom i estetskog osvježenja eksterijera. Novosti ima i ispod poklopca motora.

Estetika uključuje nove prednje i stražnje branike, masku, redizajnirana svjetla, novi poklopac motora i sl. Promjene imaju i svoje praktično značenje - otpor zraka je smanjen za oko 4%.

To će se dakako odraziti na performanse i potrošnju, kao što će poboljšanju doprinijeti i upotreba Valvematic i Dual VVT-i sustava na ugrađenim Toyotinim motorima. Usput rečeno, motori su upareni s unaprjeđenim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Ulazni model S od sada će pokretati 1,6-litreni motor sa 136 KS i 160 Nm. R i SC izvedbu pokreće 1,8-litreni motor koji u atmosferskoj verziji razvija 192, a u kompresorskoj 217 KS.

Drugim riječima, ulazni S ubrzava do 100 km/h za 6, R za 5,1, a SC za 4,3 sekundi. Usprkos unaprjeđenju performansi, ranije spomenute modifikacije omogućuju optimalni rad motora, pa je potrošnja u prosjeku smanjena za oko 20%.

Novi Elise prvi javni nastup odradit će početkom mjeseca u Ženevi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.