Opel potvrdio: Manta se vraća u proizvodnju

Foto: Opel

DOBRA vijest za mantiste, ali i sve zaljubljenike u Opel.

Opel je prošle godine predstavio električni koncept inspiriran originalnom Mantom. Tzv. electromod je izazvao oduševljenje Opelovih zaljubljenike, ali i pozitivne ocjene kritike. U Opelu su stoga donijeli odluku kojoj su se mnogi nadali, a ona glasi da Manta ide u proizvodnju. 

Njemački proizvođač je odlučio kako će Manta novog doba na ceste stići polovicom izvješća. Međutim, to nije jedini električni novitet koji se sprema u režiji Opela. Naime, u istom priopćenju Opel naglašava kako je u pripremi nova Insignia, koja će također biti električna. Isto očekuje i crossover Crossland.

O novoj Manti se ne zna puno. U Opelu kažu kako se radi o novoj "interpretaciji“ sportskog automobila iz povijesti, koja će imati električni pogon, a osim što će biti "lišen štetnih emisija, bit će praktičan i svestran auto za kojim fanovi žude“. 

"Nova Opel Manta će opet biti izraženo emotivan automobil. S električnim pogonom će nuditi izvanserijska ubrzanja. Naša Manta će još jednom biti čisto zadovoljstvo u vožnji. Stvorit ćemo fascinantnu i zapanjujuće prostranu novu interpretaciju", izjavio je prvi čovjek Opela, Uwe Hochgeschurtz.

I sada lagano hlađenje. Nova Manta neće biti na tragu prikazanog electromoda. Bit će to veliki povišeni model snage oko 400 KS koji će se performansama priklanjati modelima kao što je primjerice Hyundai Ioniq 5. Prevedeno, izgleda da će imati veze s Mantom kao što Mustang Mach-E ima veze s originalnim Mustangom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.