Opelovi vrući noviteti

OPEL će u narednih nekoliko godina lansirati nekoliko atraktivnih modela. Tako možemo očekivati novi crossover model, ali i dostojnu nasljednicu legendarne Calibre.

Opel bi prema riječima svog šefa, Karl-Friedricha Strackea, do 2015. tržištu trebao predstaviti veliki crossover temeljen na limuzinskoj Insigniji. Bio bi to automobil koji bi konkurirao Citroenovom DS5, ali ne i BMW-ovim X ili Audijevim Q proizvodima. Najkraće rečeno, u pitanju je svojevrsni nasljednik pomalo zaboravljenog Signuma.

Riječ je o nastavku Opelovog projekta razvoja većih modela pod oznakom FLV (Future Large Vehicle), koji je prekinut 2008. zbog nedostatka sredstava za razvoj.

Iako će se model temeljiti na Insigniji očekuje se i treći red sjedala unutar putničke kabine koja bi općenito trebala biti luksuznija i bogatija opremom. Podnica će biti nešto viša, a motorizacija uglavnom prenijeta iz limuzinskog modela. Pogon će biti na prednje te opcijski na sva četiri kotača. Ime za sada ostaje nepoznanicom.

Calibra sve bliže

Sve bliže je i nova Calibra. Nasljednica Calibre bi se na tržište trebala vratiti 2013. i to u dvije izvedbe, i to coupe i kabriolet s platnenim krovom. To će pogurati cijeli Opelov brand upmarket i najaviti nekoliko noviteta koji bi napokon trebali osoviti Opel na zdrave noge.

Obje izvedbe Calibee bi se navodno trebale temeljiti na produženoj platformi trenutne Astre, što znači kako će unatoč nižoj liniji krova straga na stražnjoj klupi biti mjesta za barem dva putnika. Motorizacija bi također trebala biti preuzeta iz Astre, a dijelom i iz Insignije. U konačnici svakako možemo očekivati i OPC izvedbu.

Na priloženoj skici možete vidjeti kako bi ovi modeli približno mogli izgledati.

Nakon Calibre možemo očekivati mini navalu noviteta gdje će najveći aduti svakako biti maleni gradski premium automobil trenutno znan pod oznakom Junior, Ampera te prije spomenuti crossover.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.