Prodaje se drugi po redu proizvedeni Ferrari Enzo. Vozio ga je Michael Schumacher

FERRARI Enzo je kao nasljednik F40 bio krema ponude Ferrarija, a i danas je jedan od najpoželjnijih automobila. 

Nekoliko je razloga zbog kojih je Enzo poseban, a mnogima će biti dovoljan onaj da dolazi iz vremena kada struji mjesta nije bilo u segmentu ovakvih sportaša, a o snazi se još uvijek govorilo tek nakon druge runde. Nazvan po svom osnivaču, Ferrari Enzo se proizvodio od 2002. do 2004. godine, a u pitanju je drugi po redu proizvedeni primjerak. Nakon njega je na red stiglo još 397 primjeraka. 

Ali to nije sve, jer je ovaj primjerak bio izložen u kolovozu 2002. godine na manifestaciji Ferrari Racing Days u Nürburgringu, a tamo ga je promovirao i vozio nitko drugi doli Michael Schumacher. Automobil je kupcu isporučen 2004. godine, a potom je 2014. godine stigao u Veliku Britaniju.

Ako vam i to nije dovoljno, onda ćemo reći kako se radi o jednom od zadnjih modela iz tzv. analognog doba. Pokreće ga talijanski dragulj strojogradnje, 6.0 V12 sa 660 KS i 657 Nm. 100 km/h ima za manje od 4 sekunde, a može potegnuti do 355 km/h. Prešao je tek 6500 km, a cijena nije obznanjena. Budite sigurni da se piše u milijunima. 

>> Potpuni opis automobila i fotografije možete naći ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.