Ovaj model Mercedesa se ne proizvodi već godinu dana. I to nitko nije ni primijetio

Foto: Mercedes

JESTE li znali da se ovaj model ne proizvodi više od godinu dana?

Bio je to jedan od prvih modela globalnih aspiracija. Električni crossover je nastupio uz nekoliko počeka tamo negdje pred dolazak korona krize i zadržao se tek nekoliko godina na tržištu. Doživljen kao električna izvedba modela GLC, što je na koncu i bio, ovaj se model na premium tržištu borio fer ponudom po pitanju uloženog i dobivenog.

Ipak, EQC očito nije zadovoljio Mercedesove apetite te je model povučen s tržišta. I to nitko nije ni primijetio. Naime, tek sada je Mercedes odgovorivši na upite kolega s Motor1 potvrdio da je zadnji primjerak modela proizveden u drugom kvartalu prošle godine. Potvrdio je to osobno Jan Weber, međunarodni glasnogovornik podmarke EQ. 

Naznake da će se tako nešto dogoditi objavio je još ranije Business Insider najavivši još 2022. godine kako će model biti ukinut u svibnju 2023. godine. Zanimljivo, Mercedes sve do ovih dana nije reagirao. 

EQC se vraća

Ipak, ovo ime nije zauvijek nestalo. EQC se navodno vraća, ali kao ime za potpuno drukčiji model. Bit će to rival Tesli Model 3, a koji je najavio koncept Vision EQXX. Bit će veličine klasičnog CLA, a kao osnovu će imati Modular Mercedes Architecture platformu. 

Opremljen naprednijim baterijama te s poboljšanom aerodinamikom, novi EQC bi mogao nuditi rekordan doseg u klasi. A to će biti samo jedan od aduta gdje se očekuje i dolazak električne BMW-ove serije 3, kao i Audija A4. U svakom slučaju, bit će to zanimljiva druga polovica desetljeća. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.