Ovako u Kini kažnjavaju nepropisno parkiranje

Screenshot: Reddit

SUDEĆI po najnovijim informacijama, kineska policija ima učinkovito rješenje da vas upozori na prekršaj.

U Kini se u posljednjih deset godina broj automobila na cestama povećao za 200 posto. Veći broj automobila donosi i više nereda na cestama i parkiralištima, pa i policija ima više posla. Svejedno, kažnjavaju i neke prekršaje za koje ćete teško dobiti kaznu na našim parkinzima. 

Bar onu od strane policije, jer svi oni koji parkiraju na liniji ili preko markacije parkirnog mjesta riskiraju određenu (ne)namjernu štetu, od podignutih brisača i sklopljenih retrovizora do ogrebotina i udubljenja na karoseriji. U Kini će vas javno obilježiti, a platit ćete i kaznu.

 

This device they put on your car if you don’t park inside the line
byu/instantpuppycloud inmildlyinteresting

Da, u Kini se pak s takvima obračunava policija, i to tako da vam na vrata postavi 'vakuumski dodatak'. Velik je i lako uočljiv, a dodatno ima i traku koja je omotana oko retrovizora. Prema informacijama dostupnim na Redditu, uređaj ima GPS lokator i timer, a jedini način putem kojeg ga smije kazniti je da plati parkirnu kaznu. 

>> Video postavljanja možete vidjeti ovdje.

Kako piše Tire Meets Road, prava namjena ovog vakuumskog dodatka je da posrami vozača, te navodno ima puno više efekta u određenim azijskim kulturama nego što bi to bilo na zapadu.