Ovo je električni bicikl od bambusa. Lagan je, ali i skup

Foto: Diodra

NAPUNITI, sjesti i odvesti se. Na prvi pogled nije potrebno puno za nabrojati prednosti e-bicikla. Međutim, velika masa jasan je kriterij koji odbija potencijalne nove kupce. Razlog tome je težak okvir od čelika, aluminija ili titana koji obično imaju e-bicikli.

S druge strane, rumunjski start-up Diodra slijedi drugačiju strategiju. Kako proizvođač objavljuje na svojoj web stranici, novi Diodra S3 dolazi s okvirom od bambusa. Ova tehnologija nije nova, ali se prvi put koristi na ovom prijevoznom sredstvu.

Prema tvrtki, novi e-bicikl teži nešto manje od 15 kilograma. To čini S3 znatno lakšim od većine konkurencije. Malu težinu prvenstveno osigurava okvir izrađen od bambusa - laganog, ali robusnog materijala. Motor i baterija integrirani su u glavčinu stražnjeg kotača.

Pojuri do 25 km/h

Električni motor težak četiri kilograma ima kontinuiranu snagu od 250 vata i podržava brzinu do 25 km/h. Okretni moment mu je 48 Nm, a baterija motora ima kapacitet od 25 amper sati. Prema proizvođaču, trebao bi biti moguć domet do 100 kilometara. Ako želite napuniti bateriju, trebali biste očekivati ​​oko 3.5 sati.

Diodra S3 malo zaostaje za vodećima na tržištu što se tiče performansi. Ipak, odlučujući čimbenik za kupnju vjerojatno je mala težina okvira od bambusa. Konvencionalni e-bicikli su vrlo teški, što je posebno vidljivo kada je riječ o manevriranju. Teže bicikle često je teško kontrolirati, a pokretanje i zaustavljanje također mogu uzrokovati poteškoće. 

Cijena: 2200 eura

Mora se priznati da bicikl nije jeftin, iako je proizvođač na početku prodaje prvotnu cijenu snizio s 2900 eura na nešto manje od 2200 eura. Uz dodatnu naknadu od 200 eura, konvencionalni biciklistički lanac može se zamijeniti remenskim pogonom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.