Ovo je najbrža limuzina s oklopom

Foto: US Armor Group

PUTNIKE štiti od napada pješačkim naoružanjem, a vozi preko 300 km/h.

Oklopljena vozila su zbog dodatne mase najčešće vrlo spora, a preinake redovito prate podvozje i kočnice. U ovom slučaju ipak vrijede neka druga pravila. 

Prvo valja imati na umu kako se radi o najjačoj izvedbi Lucidove limuzine. Air Saphire raspolaže električnim pogonom s 1251 KS maksimalne snage, a u standardnoj verziji ubrza do 96 km/h za 1.89 sekundi i postiže maksimalnih 330 km/h. Doseg je 687 km. 

Nakon modifikacija i dodanog oklopa stvari postanu dosta nepovoljne, posebno kad su u pitanju performanse i potrošnja. U ovom slučaju negativan efekt je minimalan jer dodatna masa iznosi tek 175 kg. Naime, ugrađeni paneli nisu od čelika, već su izrađeni od kompozitnog materijala koji je deset puta jači i pet puta lakši. 

S dodatnom masom koja je na razini tek dva putnika, ovaj automobil i dalje može doseći deklarirani maksimum od 322 km/h, što ga čini i najbržom oklopljenom limuzinom na svijetu. Pritom su putnici zaštićeni od pješačkog naoružanja uključujući i ono kalibra .44 Magnum.

Recimo i kako je osim oklopa automobil opremljen sigurnosnim wi-fi paketom i konekcijom na internet. Proizvođač tvrdi kako automobil posjeduje tehnologiju koja konstantno nadzire okolinu vozila i detektira svaku potencijalnu ugrozu. 

Poznata je i cijena. Početna cijena koju US Armor Group traži je 475.000 USD, što je otprilike dvostruko više od cijene samog automobila bez prerade. Naravno, ugradnjom jačeg oklopa i personaliziranih detalja cijena lako ode u nebo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.