Ovo je novi auto francuskog predsjednika

Foto: DS Automobiles

EMMANUEL Macron nastavlja tradiciju vožnje u francuskim automobilima. 

Kako francuska autoindustrije već neko vrijeme nema reprezentativnu limuzinu u ponudi, automobile kao što su DS, SM i CX iz Citroena, Peugeot 607 ili Renault 25, sada će naslijediti i jedan crossover. Izbor je pao na DS 7 Crossback Élysée. 

Osnova je DS 7 Crossback E-Tense 300, ali je automobil zbog boljeg komfora dodatno produljen. Razmak između osovina narastao je 200 mm, a duljina je narasla na 4790 mm. Osim povećanja duljine automobil je dobio i malo oklopa, a za novonastalu ulogu dobio je i prigodne nosače zastavica te signalna svjetla upozorenja. 

Od unikatnih detalja izdvajaju se posebno 20-inčni naplatci, RF oznake te antena za specijalne komunikacijske sustave oblika peraje morskog psa. 

Očekivano, iznutra automobil ima individualna sjedala, straga s električnim podešavanjem i središnjom konzolom s kontrolama ventilacije sjedala i bežičnim punjačem. Interijer je presvučen crnom kožom s detaljima od alkantare. 

Pogon je ostao neizmijenjen. Plug-in hibridni s dva elektromotora i baterijom od 13.2 kWh kapaciteta. Maksimalna snaga je poznatih 300 KS i 520 Nm, ali su performanse zbog dodatne mase oklopa nešto lošije. Podsjetimo, DS-u u originalu treba 5.9 sekundi do 100 km/h, a doseg mu je 58 km. 

DS 7 Crossback Élysée je već ušao u službu, ali nije poznato koliko primjeraka je dano predsjedniku na korištenje. Sudeći po učestalosti promjena, realno je očekivati da će idući predsjednički auto biti DS 9.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.