Ovo je novi Mustang Mach-E, električni crossover iz Forda

KAŽU da je nadolazeći Teslin crossover već ugrožen, a glavni rival dolazi s istog terena, onog američkog.

S Teslom se odlučio razračunati Ford, a za to je iskoristio svoje najjače oružje –  Mustanga. Kao što je mjesecima najavljivano, Ford je pod Mustangovom markom odlučio složiti električni crossover i tako ga učiniti poželjnim za sve koji su namjeravali kupovati u Teslinu butiku.

A pritom je iskorištena upravo Teslina silueta prikazana na većem Modelu X i uskoro kompaktnom Modelu Y. Ford joj je pridodao Mustangova svjetla, zatvorio prednju masku i ubacio efektne detalje poput izostanka klasičnih ručica vrata.

 

A atletske proporcije i minimalizam iznutra imaju potporu u moćnom pogonu. Pet je razina (Select, California Rt. 1, Premium, First Edition, i GT), a sve počinje izvedbom od 255 KS I 415 Nm u konfiguraciji stražnjeg pogona. Ovdje treba očekivati doseg od 370 km, odnosno 338 km ako se bira AWD opcija. I sve to po cijeni nešto nižoj od 44.000 dolara.

Najveći doseg imat će California, i to 483 km, a startat će od 52.400 dolara. S druge strane, najbrži je GT, a on će uz 378 km dosega stizati do 96 km/h za manje od 4 sekunde. Cijena će biti 60.500 dolara, a doći će zadnji u prodaju, tek 2021. godine. Ostali dolaze već iduće godine.

Pogađate, Ford Mustang Mach-E i Tesla Model Y se performansama, opremom i cijenom razlikuju tek minimalno. Odlučivat će nijanse. Ostale fotografije možete vidjeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.