Ovo je Yaris Cross, novi crossover adut iz Toyote

Foto: Toyota

TOYOTA je upravo predstavila novi model.

Prvotno planiran kao glavna premijera Toyote na ženevskom salonu, Toyotin novitet je stigao tek sada, i to putem digitalne premijere. Ime mu je Yaris Cross, a u gami je smješten ispod modela C-HR.

Budući rival u segmentu malih urbanih crossovera ima razmak između osovina od 2.560 mm, kao kod Yarisa, ali je 240 mm dulji i mjeri 4.180 mm. Istovremeno je i 20 mm širi te 90 mm viši. Ono što iznenađuje je relativno klasičan dizajn, osjetno smireniji od ipak posebnijeg C-HR.

Praktičniji i atraktivniji od Yarisa, novi model staje na 18-inčne kotače, a dobiva i novu nijansu zlatne boje. Ima i profinjenosti pa će se po želji prtljažnik otvarati električnim putem, a sjedala se preklapati kroz tri segmenta.

Ono što je definitivno iznenađenje je uvrštenje AWD pogona u ponudu. Kupcima se nudi hibridni pogon s 1.5 trocilindrašem i ukupnom snagom od 116 KS. Prednji pogon je stalno uključen, a tek gubitkom kontakta s podlogom se aktivira i stražnji. 

Iz Toyote javljaju kako će se i Cross izvedba proizvoditi u francuskim pogonima u Valenciennesu, a planirana godišnja proizvodnja je oko 150.000 primjeraka. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.