Ovo su najskuplji novi automobili na svijetu

Foto: Rimac Automobili, Bugatti,Rolls Royce

PONUDA automobila nikad nije bila bogatija, a isto vrijedi i kad su u pitanju ekstremno skupi automobili. 

Još donedavno se moglo na prste dvije ruke nabrojiti nove automobile koje možete kupiti za više od milijun eura. Danas ih ima na desetke, a među njima je i jedan iz Hrvatske - Rimac Nevera. S cijenom od nešto više od dva milijuna eura, Nevera ne ulazi ni u top 10, već se nalazi negdje oko 30. mjesta.

Nije ni najskuplji električni auto jer je ispred talijanski klon Pininfarina Battista s nešto višom cijenom. Apsolutno najskuplji električni auto je japanski Aspark Owl s cijenom od gotovo 3 milijuna eura. 

Na putu prema top 10 naletjet ćemo na Gordon Murray T.50. Autor prvog i po mnogima najboljeg hipersportskog automobila Gordon Murray ima novu poslasticu. I jednako je fantastična. Nažalost, takva je i cijena, a procjenjuje se na oko 2.4 milijuna eura, koliko je stajao i rasprodani reinkarnirani Lamborghini Countach. 

A tu tek počinju prave poslastice. Patite li na Formulu 1, znajte da su tu Mercedes-AMG Project One te nešto skuplji Aston Martin Valkyre. Cijena im je trenutno zasigurno veća od prvotno oglašene jer su oba modela rasprodana. Računajte s debelo preko tri milijuna eura. 

 

I sad polako ulazimo u područje gdje doslovno stoluje Bugatti. Posebne verzije Chirona su redovito odlazile po cijeni većoj od tri milijuna eura, a pitanje je može li se išta s popisa nabaviti i po kojoj cijeni.

Najnoviji model Mistral otvara ponudu automobila skupljih od pet milijuna eura. 

Stvari postaju super zanimljive. Prije dolaska u top 3 spomenut ćemo Mercedes-Maybach Exelero. Star je preko 15 godina, ali cijenom od oko 9 milijuna eura zaslužuje da se još jednom spomene.

A u top 3 su stvari poznate, ali ne i vlasnici. Dva od tri mjesta drži Rolls-Royce sa svojim unikatima, a društvo im pravi specijalna Pagani Zonda, kojoj je cijena posljednjih godina dodatno skočila. Sva tri automobila su kategorija za sebe, s cijenama debelo preko 10 milijuna eura. 

Pročitajte više