Peugeot sprema redizajn za 2008

U PEUGEOTU ne spavaju na lovorikama. 

Još donedavno za Peugeot 2008 mogli smo samo zaključiti kako je toliko detaljno dizajniran da može biti primjer za pojam (pre)dizajniran. Ipak, i takav model pomalo zastarijeva, bolje rečeno gubi korak s mlađom i sve brojnijom konkurencijom. A tržište je gladno novosti, pa makar one bile samo estetske prirode. 

>> Novi Peugeot 2008: Testirali smo najljepši urbani crossover u top izdanju

Peugeotovi dizajneri majstori su zanata. Redizajn će kao najuočljiviju novost vjerojatno imati novu prednju masku po uzoru na 308 i 408. Tu su i novi logo marke te odbojnik s imitacijom velikih usisnika. Mogući su i manji zahvati na svjetlima, posebno straga, gdje je realno očekivati novu grafiku. 

Osim modifikacija eksterijera koje je na osnovu dostupnih informacija vizualizirao kolesa.ru, očekuju se i određene novosti ispod poklopca. Prije svega, to je uvođenje blagih hibrida temeljenih na 1.2 benzincu sa 100 i 130 KS koji će se sad nuditi sa šest-stupanjskom automatikom. U sklopu mjenjača će biti elektromotor snage 21 kW zahvaljujući kojem će potrošnja pasti za petnaestak posto. 

Po uzoru na e-208 očekujemo i novosti na električnom 2008. Novi jači elektromotor, veća baterija i dorađeni menadžment donijet će nešto bolje performanse i veći doseg.