Pirelli je prvi u svijetu proizveo gumu s FSC certifikatom, poznato i za koji auto

Foto: Pirelli

SIROVINA za nove Pirellijeve gume dolazi dijelom iz šuma kojima se upravlja odgovorno. 

Prvi put u povijesti Vijeće za nadzor šuma (Forest Stewardship Council – FSC) je odlučilo staviti svoj potpis na jednu automobilsku gumu, što znači da se radi o proizvodu čije sirovine potječu iz šuma kojima se upravlja na ispravan i odgovoran način.

U pitanju je Pirellijeva guma P Zero koja će se ugrađivati na BMW-ov prestižni SUV. Prigodno, radi se o plug-in hibridu, modelu X5 xDrive45e.

Pirellijev pneumatik koristi prirodnu gumu i rayon tkaninu dobivenu iz šuma u kojima se gospodari odgovorno, bez negativnog utjecaja na biološku raznolikost i na dobrobit lokalnog stanovništva.

Dodatno, Pirellijeve gume imaju vrlo nizak otpor kotrljanja, pa doprinose smanjenju potrošnje goriva. Osiguravaju i nižu razinu buke, čime aktivno utječu na smanjenje zagađenja okoliša bukom. 

Na BMW-ovom modelu isporučivat će se u veličini 275/35 R22 sprijeda i 315/30 R22 straga. Podsjetimo, hibridni X5 pokreće 3.0 turbinski šestak u kombinaciji elektromotora, a daje do 394 KS i 600 Nm. Isključivo na struju može voziti do 88 km po WLTP-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.